Dhaufine is importeur van natuurlijke wijn oftewel Vin Naturel en leveren aan wijnliefhebbers, restaurants en enkele detailhandels.

Drie jaar geleden dronken wij bij vrienden, in de Loire, Vin Naturel en werden totaal verrast door de nieuwe wijnwereld die is ontstaan. Gelijk zijn wij met onze camper vertrokken om Henri Milan en Claude Courtois te ontmoeten. Met trots kunnen wij zeggen dat we veel geleerd hebben van deze wijnboeren die ons verwende met de wijnen en de kennis van de Biodynamische wijnbouw. Wij steken ons hart en ziel in het presenteren van deze wijnen aan restaurants en wijnliefhebbers.

Dhaufine is een toonaangevende importeur voor exclusieve en betaalbare natuurlijke wijnen uit Frankrijk. Wij zijn gespecialiseerd in Vins Naturels en werken daarbij samen met de lokale wijnboeren die wijn maken met biologisch geteelde druiven en zo min mogelijk interventies bij de vinificatie. Wij willen wijnliefhebbers laten proeven en genieten van natuurlijke wijnen die met waarde, smaak en eerbied zijn vervaardigd. De Vins Naturels zijn aan een onstuitbare opmars bezig. Dhaufine speelt in op deze toenemende behoefte met een smaakvol assortiment Vins Naturels, waar u de passie en de bevlogenheid van de wijnmakers in proeft. Wijnmaken is een ambacht, geen chemisch gerommel in de cave.

Wij werken samen met lokale wijnboeren in Frankrijk en leveren natuurlijke wijnen waar u zich goed bij voelt en waar u zich goed van gaat voelen. Vins Naturels zijn geen alledaagse supermarktwijnen met een gestandaardiseerde smaak die in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Integendeel, de opbrengst van deze ambachtelijk geteelde natuurlijke wijnen is veel kleiner: gemiddeld zo'n 20 hl per hectare in plaats van de gebruikelijke 60-80 hl per hectare. Dhaufine en de samenwerkende wijnmakers investeren liever in kwaliteit dan in kwantiteit. De wijnmaker die in deze manier van wijn maken investeert spot niet met deze vinificatie en werkt lang, kalm en minutieus aan de puurheid van de wijn.