De Vins Naturels zijn de meest smaakvolle, gezonde en eerlijke wijnen die er bestaan. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de biologische landbouw, waarbij zo min mogelijk inmenging in het proces van druif tot wijn is. Dit betekent dat deze weinig tot geen sulfiet bevatten, er geen suikers en exogene gisten zijn toegevoegd en er geen smaakaanpassing plaatsvindt. De druiventrossen worden in Frankrijk handmatig geoogst, met respect voor het ritme van de natuur, met liefde voor het product en met de kennis van de gepassioneerde wijnmaker ontstaat het levende karakter van de Vins Naturels.

In de Franse Koningstijd hadden Kastelen vele druiven van vele diverse rassen om voor het Kasteel een delicate wijn te maken en  met de hand verwerkt en helemaal biodynamische ,een kasteel had wel 20 tot 50 verschillende rassen. Dit veranderde drastisch tijdens de Franse Revolutie toen Napoleon stelde dat ieder regio in Frankrijk slechts één of twee druivenrassen mocht verbouwen, bijv Pinot noir en Chardonnay bourgogne en Bordeaux Cabernet en Merlot enz. Dit om het volk en zijn soldaten dagelijks te voorzien van wijn, dus een tijdperk kastelen was voorbij. In de jaren 80, in het begin van de Punktijd, staan jonge boeren op, om de oude druivenrassen weer op hun land te zetten en alle oude wijnmaak technieken te herintroduceren. Niet gebonden aan de bestaande orde maken zij wijnen van pure stokken, onbespoten met chemicaliën, geen kunstmest en geen additieven in de wijn. Ongemoeid door temperatuur beheersing rijpt de druif in betonnen tanken,houten vaten, amforen of glasvezel tanks tot het moment dat de wijnboer (ongefilterd) wil bottelen. Puur uit respect voor de natuur

Vin Naturel behoort haar eigen wijnkaart. Zij onderscheidt zich door haar pure expressie van de grond, druif en vinificatiemethode. De druiventeelt en de vinificatie worden met veel liefde en kennis van het ambacht verzorgd tot mooie, volle en zuivere wijnen.

Vins Naturels zijn puur, eerlijk en smaakvol